La Unió de Federacions, el Col·legi d’Economistes i el Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats presenten el TAEC

By 4 mayo, 2017notícies

El Pati de columnes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona ha acollit, aquesta tarda, la presentació del Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC), la institució arbitral fundada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) i el Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) per donar solució eficaç i àgil als conflictes del sector, comptant amb professionals especialitzats, que representi transversalment l’esport català i constitueixi un mecanisme de resolució de controvèrsies econòmic i eficient.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya,Carles Mundó; el president de la UFEC, Gerard Esteva; el degà del CEC, Joan B. Casas; el president del CICAC, Carles McCragh; el degà de l’ICAB, Oriol Rusca; i el secretari general de l’Esport; Gerard Figueras.

Durant l’acte s’ha presentat l’estructura del Tribunal i les persones al capdavant de la Cambra de Govern, així com el cos de professionals que s’encarregaran de les funcions d’arbitratge i mediació de l’òrgan. La Cambra de Govern està formada per la presidenta Anna Pruna, exsecretària general de l’Esport; el vicepresident i president de la Cambra d’Arbitratge, Manel Albiac; el vicepresident i president de la Cambra de Mediació, Josep Mª Gay de Liébana; i els vocals Joan Navarro (FC Tennis), Ignasi Planas (FC Rugbi) i Eudald Carol (FC Esport d’Hivern).

Els 25 àrbitres que conformen el Llistat de la Cambra d’Arbitratge són professionals avesats en diverses matèries que transversalment tenen cabal transcendència en el sector esportiu. Professionals que estaran a disposició del Tribunal, que es regirà pels valors de la imparcialitat, es vol simple, flexible i àgil, i amb despeses moderades per reivindicar-se com una opció diferent a la justícia ordinària.

Pel que fa al Llistat de la Cambra de Mediació, aquest recull a 15 persones expertes en mediació, coneixedores de la realitat de l’àmbit esportiu que conjuguen a més experiència en la negociació i reconducció de conflictes que afecten el dia a dia del sector. Disputes que es resoldran, per part d’aquesta Cambra, sota el paraigua de la cultura de diàleg i entesa per sobre de la litigiosa.

En paraules de la presidenta de la Cambra de Govern del TAEC, Anna Pruna, “l’esport esdevé un sector de difícil encaix en la jurisdicció ordinària”; per aquest motiu, la resolució de conflictes derivats de la pràctica esportiva requereix “especialistes coneixedors del sector; flexibilitat i rapidesa en el desenvolupament del procediment; en definitiva, solucions que l’arbitratge pot oferir estructurat en una institució arbitral com la que avui hem presentat”.

El conseller Mundó, que ha tancat l’acte, ha destacat els valors de l’esport, entre els quals es troba «la resolució de conflictes». El conseller també ha elogiat l’equip d’àrbitres i mediadors, els quals «reuneixen les qualitats necessàries perquè el tribunal sigui tot un èxit».